De Feestcommisie van Tafelronde 186 is verantwoordelijk voor een beetje ontspanning en vertier in het toch veelal drukke bestaan van Tafelaar. Het leven van een Tafelaar is zwaar met het vele vergaderen, opzetten van fundraisers, handen uit de mouwen voor het goede doel en dan hebben de meeste Tafelaars ook nog vrouw en kinderen. De Feestcommissie heeft daarom de taak om de Tafelaars van Tafelronde 186 wat feestelijkheden te bieden. Als Atlas die het hemelgewelf op zijn schouders draagt, draagt de Feestcommissie de zorg voor de inwendige mens van Tafelaars.

Alle gekheid op een stokje, nee wij maken het feest dat Tafelen heet nog wat extra feestelijk. Wij organiseren het altijd memorabele Heerenkamperen met aansluitend de Familiedag, de legendarische Sinterklaasavond waarbij menig Tafelaar poogt in de voetstappen van Shakespeare te treden en de Stapavond.

Het Heerenkamperen is hét kampeerweekend exclusief voor vader en kind(eren) waar iedereen elk jaar reikhalzend naar uitkijkt. Een springkussen voor de kids, een heus schutterskampioenschap (onder toeziend oog van onze jachtopziener), een wedstrijd Just Dance of gewoon even creatief armbandjes maken. Samen met een hapje en een drankje komen zowel vader als kind dit weekend niks te kort. En wanneer de kinderen veilig opgeborgen liggen in de tent, begint voor de vaders een echte mannenavond met speciaalbier, exclusieve sigaren, het beste vlees en goede gesprekken rondom het kampvuur. 

De dag na het Heerenkamperen is dan ook nog de familiedag waarbij ook de vrouwen aansluiten voor een gezellige middag met en sluiten we het weekend af. Na de familiedag nemen de vrouwen hun man en kind(eren), moe en voldaan, weer mee naar huis.

De Sinterklaasavond, The Roast of Table 186 zou een betere naam zijn, is een avond vol ludieke surprises, cadeaus en gedichten. De gedichten die deze avond ten gehore worden gebracht verdwijnen vaak aan het eind van de avond rechtstreeks in de prullenbak omdat ze het daglicht niet kunnen verdragen. Zo af en toe worden deze avond de Tafelaars ook nog vereerd met een bezoek van enige echte Tafelsint en zijn Tafelpieten. (INZET FOTO OSCAR EN VINCENT ZWARTE PIET)

Op de jaarlijkse Stapavond gaan de Tafelaars, hoe origineel, op stap. Meestal gaan de Tafelaars naar een stad in den vreemde om daar goed de bloemetjes buiten te zetten. Inmiddels dekt StapAVOND niet helemaal de lading meer omdat het meestal een weekend is. Als het aan de meeste Tafelaars ligt wordt dit zelfs een Stapvakantie, maar dit voorstel ligt nog ter inzage bij de lady’s.

Zo opgesomd lijkt het niet veel wat de Feestcommissie jaarlijks doet, maar onderschat het belang niet. Dit zijn de avonden en weekenden die het Tafelen nog legendarischer maakt. Het is dan, volgens de commissie, ook direct de belangrijkste commissie (valt over te discussiëren). Of het nou de belangrijkste commissie is of niet, het is wel de leukste commissie. Want Feest = Leuk, dus Feestcommissie = Leukstecommissie. Wiskundig grapje.

Getekend,

De Feestcommissie.