2020 – 2021

De volgende doelen zijn geselecteerd voor dit jaar:

  • Stichting GOAL
  • Stichting Leergeld Losser

Beide goede doelen zetten zich in voor kansarmen;
Stichting Goal heeft als doel om het deelnemen aan recreatieve activiteiten , voor mensen met een zorgbehoefte, toegankelijk te houden. Dit doen ze door het leggen van sociale lokale verbindingen tussen zorginstellingen en bedrijven.

Stichting Leergeld Losser heeft als doel alle kinderen uit Losser de kans te bieden mee te doen aan school activiteiten, sport, muziekles of andere activiteiten. Doordat Stichting Leergeld het lidmaatschap van een vereniging, sportclub of deelname aan muziekles betaalt, krijgen kinderen meer kans om sociale contacten (buiten school) te maken. Hierdoor leren ze hoe het is om te winnen, verliezen, samenwerken en andere belangrijke vaardigheden te ontwikkelen. Door deelname aan schoolactiviteiten kunnen kinderen gewoon meedoen met klasgenoten.

Door nauw contact te houden met de goede doelen zorgen we ervoor dat het geld, dat we ophalen met onze fundraisers, op de juiste plek terecht komt. Daarnaast verlenen we ondersteuning aan initiatieven door onze handen uit de mauwen te steken. Ondanks de invloed van ’t COVID-19 virus op onze fundraisers en servicedagen, gaan we ook dit jaar voor succes!

Hieronder volgt een overzicht van de goede doelen welke wij in de afgelopen jaren reeds hebben mogen steunen.

2019 – 2020

Stichting Repaircafé Losser
De Voedselbank Losser

2018 – 2019

In jaargang 2018 – 2019 hebben we ons 20-jarig bestaan gevierd. Vanwege dit heuglijke feit hebben we besloten om éénmalig drie goede doelen te steunen.

Lokaal: Verjaardagsbox-Losser wil dat alle kinderen hun verjaardag kunnen vieren.
In de gemeente Losser leven behoorlijk wat gezinnen onder de armoedegrens. Zij hebben geen geld voor extraatjes. Zelfs het vieren van een verjaardag van een kind zit er soms niet in, het kind kan niet trakteren op school en dat is best schrijnend. Een verjaardag hoort toch één van de leukste dagen van het jaar te zijn? Dat verdient elk kind. Om dit toch mogelijk te maken is de Verjaardagsbox-Losser opgericht en brengen ze bij de kinderen thuis.

Nationaal: Make-A-Wish Foundation vervult de allerliefste wensen van kinderen tussen de 3 en 18 jaar met een ernstige soms, zelfs levensbedreigende ziekte. Dit doel is in 2018 / 2019 het nationale goede doel van de Nederlandsche Tafelronde.

Internationaal: School in Tubli, India die in 2004 door onze Tafel al eens is ondersteund
Onderdeel van het Freedom Trough Education-project van de Nederlandsche Tafelronde.


2017 – 2018

Stichting SKIK in Twente
In onze samenleving neemt mantelzorg een steeds grotere plaats in. In gezinnen waar één van de kinderen of een ander gezinslid een beperking heeft of chronisch en/of ernstig ziek is, is die mantelzorg zeer intensief. Zeker als de mantelzorger ook nog een baan heeft. Kinderen in deze gezinnen zijn ook al van jongs af aan betrokken bij de zorg. Voor deze gezinnen is het bovendien heel moeilijk om samen van een vakantie te genieten en nieuwe energie op te doen. Want ook tijdens de vakantie gaat de zorg gewoon door! Daarnaast kunnen veel van deze gezinnen zich ook financieel gezien überhaupt geen (zorg)vakantie veroorloven.

Stichting Skik in Twente wil mantelzorggezinnen met opgroeiende kinderen een zorgeloze en onvergetelijke vakantie bieden. Hierin staan ontzorging, vakantiebeleving, plezier, gezelligheid en ontspanning centraal. Zo kunnen ook deze gezinnen samen vakantieherinneringen opbouwen en energie opdoen voor de rest van het jaar.


2016 – 2017

Losser sociaal 2017
Doel: Een gezellige middag of avond aanbieden aan Lossernaren die wel een opkikker kunnen gebruiken.
Waar: Het eerste idee is bij de Sint Maartenstede met een feesttent op het parkeerterrein. Tevens aan huis bij gehandicapten en psychiatrische patiënten.
Wat: Programma met zang, entertainment, hapjes en drankjes.
Wie: Voor bewoners en cliënten van o.a. het Rode kruis, de Zonnebloem, St. Maartenstede, etc. Eventueel aangevuld met andere stichtingen en instellingen.


2015 – 2016

Stichting Cluster Losser – zomerspelweek Losser www.clusterlosser.nl

Tuinaanleg: Wooncentrum ‘t winlo losser
www.t-winlo.nl


2014 – 2015

Sportdag kinderen uit het speciaal onderwijs uit Losser en omgeving.
Organisatie: Special Heroes
Woon- en zorgcentra Oldenhove en Maartens-Stede van Zorggroep Sint Maarten te Losser


2013 – 2014

Stichting GOAL


2012 – 2013

Stichting Kinderen en Kansen
De Zonnebloem Losser


2011 – 2012

Muziekschool De Sleutel, Losser


2010 – 2011

Sitting Bulls
Stichting de Opstap
Kinderen Indonesië


2009 – 2010

Sitting Bulls
Jeu de boule baan voor bejaardencentrum in Losser
Onderwijs kinderen Indonesië


2008 – 2009

De Twentse Wensambulance
De LosserHof


2007 – 2008

Kika
Zorgcentrum Twente


2006 – 2007

Schutte Bosschool


*De financiële verantwoording is opvraagbaar bij de huidige penningmeester.