De mannen die deze commissie vormen zorgen voor het jaarlijkse event “Get Dirty For Charity” of kort DFC. Dit mooie evenement bestaat al vele jaren en is zo’n twintig jaar geleden gestart als een mountainbike evenement met namen als Hennie Kuiper. In de loop van de tijd is de DFC uitgegroeid tot een “off-road” evenement met overdag zo’n 70 deelnemers. ’s Avonds bij de veiling loopt het aantal gasten nog iets verder op en met onze eigen tafelaars erbij zijn we gebruikelijk met een kleine 100 personen. Het is de belangrijkste fundraiser van RT186 Losser en maakt het daarmee voor ons mogelijk om lokale goede doelen naast de bekende “handjes-uit-de-mouwen” ook met financiële middelen te ondersteunen.

Het is aan de DFC-commissie om van begin tot eind dit prachtige evenement te hosten. Je moet hierbij denken aan plannen, reserveren, uitnodigen, programma maken, inschrijvingen beheren, aanspreekpunt zijn en ook het factureren hoort (samen met onze penningmeester) bij onze taken. Het draaiboek is in de loop der jaren steeds verder geperfectioneerd, waardoor we elk nieuw jaar een beter en leuker programma kunnen aanbieden.

Gebruikelijk bestaat de commissie uit 4 leden van onze tafel, waarbij een team van twee verantwoordelijk is voor het programma overdag en de andere twee heren zijn in charge voor het avondprogramma met de veiling.

Groepsfoto tijdens het programma overdag. (copyright TG Films)

UPDATE 2020:

Zoals je kan begrijpen voldoet ons standaard draaiboek dit jaar niet. Corona gooit voor veel evenementen roet in het eten en niemand had het ons kwalijk genomen als we het niet hadden geprobeerd toch op te zetten. Nu is de slogan van Round Table “Adopt – Adept – Improve” en dat is precies wat we dit jaar hebben gedaan. We hebben het bestaande concept omarmd, het draaiboek en het programma aangepast en verder verbeterd.

Het dagprogramma was in goed overleg met Fürsten Forest corona-proof gemaakt, hetgeen prima te doen was omdat onze gasten in hun eigen auto zitten.

Na een flinke brainstormsessie is dat laatste ook de sleutel geweest tot een corona-proof veiling. In plaats van met bijna 100 mensen in een lokale horecagelegenheid een veiling te houden, hebben we het over een compleet andere boeg gegooid. De veiling is natuurlijk het belangrijkste onderdeel van onze fundraiser, dus die moet behouden blijven. We hebben contact gezocht met Openluchttheater Brilmansdennen en daar een prachtige “Drive-In” veiling ontwikkeld. Iedere gast blijft in de veiligheid van zijn/haar eigen auto. Een groot scherm van zo’n 15m2 en een speciale geluidsinstallatie maakt het af. De service aan de auto met eten en drinken wordt corona-proof verzorgd door een team van tafelaars met mondmaskers en handschoenen. Helemaal geweldig.

Toch zijn we dit jaar ingehaald door de werkelijkheid. De Duitse overheid wil geen Nederlanders toelaten uit “rode gebieden” waaronder ook Overijssel. Begrijpelijk heeft Fürsten Forest zich hieraan geconformeerd. Verder heeft het aantal recente besmettingen in Losser en goed overleg met Openluchttheater Brilmansdennen ons doen besluiten deze editie voorlopig te cancellen. We hopen dat de situatie rondom het Covid-19 virus snel verbeterd en we alsnog in deze aangepaste vorm onze geliefde DFC kunnen organiseren.

Impressie van het concept.